Cinsellik ve Samimiyet

Cinsellik ve Samimiyet

Mutlu bir beraberlik için önemli unsurlardan birisi de her iki tarafı mutlu kılan ve her yönden tatmin eden bir cinsel ilişkidir.

Mutlu bir cinsel yaşam iletişimi arttırır.

Mutlu bir beraberlik için önemli unsurlardan birisi de her iki tarafı mutlu kılan ve her yönden tatmin eden bir cinsel ilişkidir. Mutluluk veren bir sevişme eşleri daha huzurlu, daha mutlu ve çevrelerine karşı daha sevecen yaparken, birbirilerine daha çok yakınlaştırır, bağlar ve onları bütünleştirir.

Cinsel hurafeler cinsel yaşamı gölgeliyor.

Cinsellik korku, kaygı, endişe ve bilinmezliklerin altında ezilip gitmekte. Kadın ve erkeğin kalıplaştırılmış ve dayatılmış rolleri ve sorumlulukları cinsel yaşamı olumsuz etkilemekte. Yani cinsel hurafeler dediğimiz doğru bilinen yanlışlar cinsel yaşamın önüne bir set gibi gerilmekte ve çiftlerin doyumlu, samimi, sıcak bir ilişki yaşamalarını engellemekte. Cinsellik, her iki cins içinde fizyolojik bir ihtiyaç, neslin devamı için bir gerekliliktir. Çiftlerin başına bela olan en önemli hurafelerden birisi cinselliğin kadın için bir görev olduğu inancı ve erkek için ise bahşedilmiş bir hak olduğu inancı. Erkeklerin cinsel ihtiyaçları olduğu gerçeği kabul görürken kadının ihtiyaçları görmezden gelmek; kadını sadece erkeğin ihtiyacını karşılamasına bir araç, bir nesne konumuna itmektedir.

Cinsellikte samimiyet, yakınlığı ve doyumu beraberinde getirecektir.

Cinsellik, samimiyet ve dürüstlük gerektiren, sevecenlik barındıran, sevgiyle yapılacak eylemler bütünüyken birden bire bu algılayışların altına sıkıştırılmış sahtelikler bütünü haline gelmekte. Kadın bu sıkıştırılmış görevler bütününde, zevk almadığını eşine söylemek yerine zevk alıyormuş gibi yapmayı tercih etmekte. Böylelikle hem kendini hem de eşini kandırmakta. Böylesine sahte bir ilişki ise cinselliğin doğasına aykırıdır. Orgazmı yaşamak, taklidini yapmaktan daha kolay, keyifli, samimi ve bütünleştiricidir. Doyumlu bir cinsel ilişki huzurlu, mutlu bir evliliğin temelini oluşturmaktadır.

Aile Danışmanı-Psikoterapist Habibe Aykan

Paylaş