Bütüncül Travma Terapisi

Bütüncül Travma Terapisi

4 ay, 64 saat online ve yüz yüze katılım imkanı

“Travma, yaşanan olay değil; olaya verilen tepki neticesinde ruhumuzda açılan yaradır.” Bu tepkinin türünü belirleyen şeyse kişinin duygu regülasyon kapasitesidir. O nedenle ruh sağlığı çalışanları olarak terapi odasında her ne üzerine çalışırsak çalışalım yapılan şey bireyin duygu regülasyon aralığını geliştirmeye hizmet eder. Travma çalışmak söz konusu olduğunda ise bu üzerinde daha titiz bir hassasiyetle durmamız gereken bir konudur. 
Yaşadığımız coğrafya itibariyle sık sık yıkıcı olaylara maruz kalma ya da bir şekilde şahitlik etmek durumundayız. Henüz birkaç kuşak öncesi savaş görmüş bir neslin devamı olarak bu topraklarda yaşamımızı sürdürüyoruz. Doğduğumuz evlerde ruhumuzda iz bırakan gelişimsel travmalar bir tarafa, bir yanıyla da kitlesel travmalar yaşıyor ve görüyoruz. Yaşanan yıkıcı olaylar sinir sistemimiz ve kişiliğimiz üzerinde zannettiğimizden daha büyük bir etki bırakabiliyor. O nedenle bu coğrafyada yaşayan ve topluma hizmet eden ruh sağlığı çalışanları olarak travma tedavisine dair gelişmelere kayıtsız kalamayız. Son dönemde yaşanan ve bir süre daha etkilerini gözlemleyeceğimiz afet sonrasında biz psikoterapistlere uzun vadede ciddi bir sorumluluk düştüğünü bir kez daha anlamış olduk. 
A’N Psikoloji olarak bu ihtiyacı karşılamak adına Bütüncül Travma Terapisi Eğitimi’ni istifadenize sunuyoruz. Bekleriz…

 

Bütüncül Travma Eğitimi, toplamda 4 ay/64 saatten oluşan eğitim içeriğiyle psikoterapistlerin terapi odasında travmayla bütüncül bir perspektiften çalışmalarını sağlayacak püf noktaları içermektedir. Gelişimsel Travma, Akut Travma, Duygu Regülasyon Kapasitesini arttırma ve Kişilik Bozukluklarında Travma çalışmaya dair Polivagal Teori, Hipnoterapi, Ego State, EMDR ve Somatik Deneyimleme gibi travmayla pek çok çalışma yöntemini terapistin alet çantasına kazandırmayı hedefleyen ve süpervizyon sürecini de içeren yoğunlaştırılmış bir eğitim programıdır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

1. Ay

- Zihin, Bilinç ve Bilinçsizlik

- Zihnin Nitelikleri

- Özne – Nesne Diyalektiği

- Zihnin Fenomenolojik İşleyişi

- Anlamlar ve Dil

- Dilin Sembolik Karakteri ve Soyutlama Bilimdışı Dil

- Travma Nedir? Nasıl Oluşur?

- Gelişimsel Travma Nedir?

- Akut Travma Nedir?

- Travmanın Görünümleri

- Travmanın Nörobiyolojisi

- Duygu Regülasyonu Sistemi

- Polivagal Teori

- Sosyal Beyin

2. Ay

- Travma Tedavisinde Ortak Faktörler

- Hipnoza Genel Bakış

- Travmada Hipnoterapi

- Ego State Terapiye Genel Bakış

- Travmada Ego State Terapi

3. Ay

- EMDR Tedavisinde Genel Bakış

- Travmada EMDR Tedavisi

- Somatik Deneyimleme Terapisine Genel Bakış

- Travmada Somatik Deneyimleme

- Masterson Yaklaşımı Bağlamında Kişilik Bozuklukları

- Kişilik Bozukluklarında Travma

4. Ay

- Süpervizyon I

- Süpervizyon II

- Değerlendirme

Detaylı bilgi ve kayıt için bize ulaşabilirsiniz: 

0545 881 0405

Paylaş