Terapi zenginlere ait bir şey mi?

Terapi zenginlere ait bir şey mi?

An Psikoloji olarak, ruh sağlığı hizmetlerinin temel bir ihtiyaç olduğunu savunuyoruz ve danışanların yaşam gerçekliğine uygun bir terapi süreci planlıyoruz.

An Psikoloji olarak ruh sağlığı hizmetinin bir lüks değil; temel ihtiyaçlar listesinde olduğunu düşünüyoruz. Halk sağlığı hizmetlerinde haftada en az bir defa olmak üzere belirli bir süreci kapsayan psikolojik görüşmelere düzenli şekilde ulaşmak, danışanın ihtiyaç duyduğu zaman zarfında gerçekleşmeyebiliyor. Özel sağlık hizmetlerindeyse bu süreci finanse etmek danışanın yaşam standartlarına göre değişiklik gösteriyor. Bu yazıda Ulaşılabilir Terapi hizmetlerinin en temel sorularını ele aldık.

Ruh sağlığı hizmetine ulaşmanın ehemmiyetini görüyor ve sizi An Psikoloji bünyesindeki Ulaşılabilir Terapi sisteminden haberdar etmek istiyoruz. Ulaşılabilir Terapi sistemi, düzenli görüşme, nitelikli bir psikoterapist seans ücreti gibi psikoterapi sürecinin temel gerekliliklerini sağlamayı ihmal etmeden, danışanın yaşam gerçekliliğine uyan  bir psikoterapi süreci planlamayı hedefler.

Ulaşılabilir Terapinin Bildiğimiz Terapiden Farkı Var Mıdır?

Terapide seans ücreti de diğer birçok unsur gibi sürecin bir parçasıdır. Her danışan seans ücreti konusunda farklı düşünüp farklı hisseder. Terapist ise bu meseleyi seans odasında danışanıyla büyük bir hassasiyetle çalışır. her insanın "makul" algısı farklı olacağından dolayı, önemli olan nokta, belirlenen seans ücretinin, danışanın yaşamına göre karşılanabilirliğinin ne kadar mümkün olduğudur. Bu oranın sağlanmasıyla birlikte ulaşılabilir terapi, klasik psikoterapi sürecinden farksızdır.

Yönlendirilen Psikoterapistlerin Tecrübesi Nedir?

Biliyoruz ve farkındayız. Ulaşılabilir Terapi çoğu zaman danışanların zihninde "taze mezun, deneyimsiz, alanda yeni" diyebileceğimiz terapistleri kapsayabiliyor. Fakat An Psikoloji bünyesinde çalışan psikoterapistler, yüksek öğrenimlerinin (lisans/yüksek lisans) ardından gerekli terapi eğitimlerini tamamlamış, bir ya da birkaç psikoterapi ekolünde (psikodinamik, şema, bdt vb.) göre çalışan her uzmanın alması gereken vaka süpervizyonu süreçlerinden geçmiş ve geçmekte olan terapistlerdir.

Ulaşılabilir Terapiye Nasıl Ulaşabilirim?

0 530 399 43 30 numaralı telefonumuza mesaj atarak bu talebinizi ilettikten sonra, iletişim birimimiz size aynı gün içerisinde yaklaşık 15 dakika süren ücretsiz bir ön görüşme organize eder. Bu görüşmede edinilen bilgiler bağlamında sürecinize uygun olduğunu düşündüğümüz  psikoterapistlerimizden birine, sizin de onayınızla, yönlendirmeniz yapılır ve kendiniz için çıktığınız bu yolculuğun ilk adımını atmış olursunuz.

Paylaş