İlişkiye Muhtacım

İlişkiye Muhtacım

Ayşe Melek’ten ilişki kurmaya dair sıcacık bir yazı

İlişki. Biraz bakabilir miyiz, içine atlamadan ilişki deyince aklımıza neler geliyor, içimizde, kalbimizde neler uyanıyor ilişki dediğimizde... Yenidoğan bir insan yavrusu için ilişki yaşam, ilişkisizlik ise ölüm demek. Kelimenin gerçek anlamıyla metaforik değil. İlişkideyken, biri bizi gördüğünde, baktığında, varlığımızı onayladığında içimize hayat doluyor, bunlar olmadığındaysa şarkıdaki gibi ruhumda kara bir boşluk hissi ve derin ve nasıl başedeceğimi bilmediğim bir acı. 

Elleri dünyaya uzanan, yüzü dünyaya dönmüş bir bebek orada kendisi için bekleyen bir kucak ya da onu görmeye hazır bir çift göz bulamadığında önce ağlamaya başlıyor, çağırıyor yani birisini, tutunmak için, varlığını hissetmek için daha da gelen olmazsa öfkeleniyor ve protesto ediyor. Bir ihtimal bu protestosu karşılık bulursa öfke üzerinden ilişki kurmayı öğreniyor dünyayla. Hiç yoktan iyidir. İlişkisizliğin, görülmemenin, duyulmamanın, sevgiyle sarılmamanın acısı, boşluğu, karanlığı o kadar büyük ki öfke de olur sorun değil. Öfkeyle de olsa ilişkide kalayım, yokluğa dayanamam. Agresyonumla da bulamadıysam aradığım ilişkiyi o zaman zihnimde bir fantezi dünyası kurup orada yaşamaya başlıyorum. Kimseye ihtiyaç duymadığımı zannettiğim, konforlu zannettiğim garip bir yer. 

İlişkiye muhtacım. Öfkeyle kurduğuma değil, kendi zihnimde yarattığım ihtiyaçsızlık sanrıma değil. Gerçek, görüldüğüm, duyulduğum, hissedildiğim, gözetildiğim, sevildiğim, desteklendiğim. Çocukken kaybettiğimi yetişkinlikte bulmam gerek. Bu mahrumiyeti bitirmem gerek. Sevgiyi tanımam gerek, desteklenmeyi, değerli olduğumu bilmeye ihtiyacım var, görülmeye değer olduğumu hissetmeye, içimdeki şefkati uyandırmaya. 

Buna dair içinizde uyananları varsa sorularınızı paylaşırsanız bir video serisi çekmeyi planlıyorum. Belki bir parça katkı olur içimizde iyicil bir ilişki kurma biçiminin uyanmasına ve kendimizi tanımaya.
 

Ayşe Melek

 

 

#psikolog #anpsikoloji #üsküdarpsikolog #nişantaşıpsikolog #onlinepsikolog #psikolograndevu 

Paylaş